top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElke

Hoe ik omga met blokkade's

Mijn hoofd zit vol, en ik voel me vast.

Vroeger had ik dit niet zo kunnen voelen, en mezelf het moeilijker gemaakt door me af te sluiten, het volledig op mezelf gestoken, of de schuld juist op iemand anders afgeschoven.

Mezelf helemaal vastzetten in mijn lichaam, door mijn hoofd alles te laten overdenken.


Ik ben blij en dankbaar dat ik nu vaak mijn weg doorheen die gevoelens kan vinden. Of beter gezegd, alles kan en mag toelaten in plaats van delen van mezelf af te wijzen.


Deze ochtend stond ik op en voelde ik me zwaar. Deze week heb ik veel gedroomd en ik vind het echt bewonderenswaardig hoe je onbewuste zoveel te vertellen heeft.

Er kwamen onderwerpen naar boven in mijn droom, die ik herken en sommige waarvan ik geen idee heb wat ze betekenen.

En dat is oke.


Ik denk dat ik niet de enige ben, maar de laatste weken kwamen er zoveel uitdagingen, gevoelens, oude trauma's naar boven die zich op een manier wel verhelderden. Ik liet alles even wat gebeuren.

Het was intens, en het ik voelde dat nu de moment was om terug even te bekomen.

De lente begint en ik voel dat ik de neiging heb om even te bekomen, te verstillen, te vertragen.

Een nood om naar binnen te keren, te verbinden met mezelf.


Ik wil beter zorgen voor mijn lichaam, ik wil meer in de natuur zijn.

Ik wil expressie geven aan alle delen van mezelf.


Dus voor ik deze blog begon te schrijven, voelde ik me heel vast.

Ik ben dan begonnen met papier en pen erbij te nemen en gewoon op te schrijven: Ik voel me...

Dit kwam er boven: Ik voel me vast, ongezien, verward, nadenkend,...

Toen ik nadenkend opschreef, besefte ik het. Ik ben zo met mijn hoofd aan het meegaan, zo aan het overdenken over wat ik moet doen, ik ben zo verward omdat ik zo hard alles wil analyseren.

Dat was mijn aanwijzing dat ik terug in mijn lichaam mocht landen. Ik mocht terug zakken, landen, thuiskomen. Ik zette een liedje op, liet de gevoelens die op de oppervlakte kwamen toe, en begon te bewegen met de muziek. Ik knuffelde mezelf, ik verkrampte, ik schudde. Alle energie laten stromen. Het liedje herhaalde ik 3 keer.

Daarna voel ik me 10 keer lichter. Ik kan vrijer ademen. Ik ben trots dat ik door iets bewogen ben, dat ik iets heb laten stromen. Een blokkade waar ik zelf bewust van ben geworden.

Ook teken ik graag en vaak. Ik teken dan mezelf met hoe ik me diep vanbinnen in dat moment zo voel. Ik voel dan direct de validatie die ik mezelf op dat moment geef. De erkenning, compassie, liefde.Ik hoop dat dit je geïnspireerd heeft op welke manier dan ook.


Liefs, Elke

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page