top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElke

Happy Newyear!

Happy Newyear!


Deze tijd voelt heel anders voor mij dan toen het 1 januari werd.

Toen voelde het eerder als nog een periode van cocoonen, diepe rust, en vooral veel binnen zijn.

Ik voel nu veel meer de creativiteit stromen, de zin om te ondernemen groeit en ik wil niets liever als buiten in de natuur zijn.


Elke keer als het maart word, ben ik toch weer trots dat ik de winter heb getrotseerd.

Vroeger had ik meer last van een winterdepressie en nu kan ik er meer van genieten.

Ik geef mezelf meer toestemming om nu toe te geven aan die moeheid, gevoelens die bovenkomen, en daardoor voelt het minder zwaar als vroeger.

Als de donkerte er mag zijn, voelt die niet zo overweldigend.

Maar in de winter ben ik stiekem wel blij als er een maand gepasseerd is, terwijl vanaf maart gaat het voor mij toch iets te snel.


Ik hou er van om te wandelen en al de bomen kaal te zien, maar toch kleine knopjes die overal van de takken komen. Allemaal knopjes die straks mogen gaan bloeien.

Al die kleuren die we straks mogen bewonderen.

Een goede vergelijking met hoe ik me voel, en ik denk dat ik niet alleen ben hierin.Ik voel me ook een beetje kaal, leeg, moe, maar ik voel de knopjes, die met een beetje tijd en zonlicht gaan bloeien naar iets heel moois.

Het is normaal om moe te zijn vind ik na een hele winter overwinterd te hebben, en nu gewoon te genieten van de ruimte die er is gemaakt voor nieuwe energie.


Ik voel de neiging om mijn kamer op te ruimen, om alle kasten onder handen te nemen, oude spullen weg te doen, plaats te maken voor die nieuwe energie.

Maar ik doe dat ook wanneer ik het voel, ik weet dat er een moment komt waarbij ik als vanzelf heel mijn kamer opruim. Het werkt bij mij persoonlijk niet dat ik dit plan.


Verder ga ik nog veel wandelen met mijn hondjes in de natuur, buiten spelen met de kindjes van mijn zus, mijn creativiteit uiten in schilderen, muziek en fotografie, en bekomen van de winter.

Genieten van de tussenperiode, waarop ik alles even mag laten zijn.

Vertrouwen dat tijd en zonlicht veel gaan verwezenlijken.


Mijn eigen gevoel volgen, ik wens je precies hetzelfde!


Happy Newyear!


Liefs, Elke


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page